WARD OVEREEM
Stem 19 maart PvdA, lijst1, plaats 7

-Samen maken we Eindhoven-
Op 19 maart zijn er verkiezingen. Er valt echt iets te kiezen. Ik ben Ward Overeem, in het dagelijks leven trotse inwoner van Eindhoven, zelfstandig ondernemer en sinds kort Commissielid Maatschappij & Cultuur. In 1972 geboren in de Generalenbuurt en via de Bloemen- en Kruidenbuurt, 9 jaar geleden gaan wonen in Woensel-West. Eén van de wijken die zich de afgelopen jaren, mede dankzij de PvdA, ontwikkeld heeft tot een wijk waar je fantastisch kunt leven, wonen en ondernemen. Steeds meer Eindhovenaren raken verliefd op hun wijk en de stad, ik ben het al.
 
MIJN SPEERPUNTEN
Eindhoven staat voor een aantal grote veranderingen en dat vraagt om raadsleden die verbinding kunnen maken met de stad, haar inwoners en het bestuur. Daar ligt mijn kracht. De PvdA maakt keuzes die zowel economisch sterk als sociaal zijn en waarbij solidariteit, meedoen en eigen regie hoog in het vaandel staan. De komende 4 jaar wil als raadslid een actieve bijdrage leveren aan:

- De zorgzame & slimme stad:
Aandacht voor de kwaliteit van de veranderingen in de zorg. Goede en betaalbare zorg voor iedereen. De gemeente wordt verantwoordelijk voor veel zorgtaken. Extra € 25 miljoen voor goede uitvoering. Zorg dichter bij huis en vraaggericht. Weg met wachtlijsten in de jeugdzorg.

Goed onderwijs en voldoende stageplaatsen voor jongeren, met als doel het halen van een erkend diploma.

- De werkende & culturele stad:
Het stimuleren van de werkgelegenheid, middels het creëren van  een regionaal sociaal akkoord, 2500 extra banen. Betere aansluiting onderwijs met arbeidsmarkt. Meetbaar social returnbeleid. Het ondersteunen van ZZP’ers en ondernemers in zwaar weer. Eén loket voor ondernemers.

Cultuur maakt de stad aantrekkelijk voor haar eigen inwoners en stimuleert komst werknemers van buiten.

 
- De leefbare & veilige stad:
De PvdA wil duurzaam blijven investeren in de leefbaarheid van wijken & buurten, met veiligheid voorop. Ruimte maken in de begroting om buurtbudgetten en buurtcontracten te behouden. Zeggenschap van bewoners over hun wijk of buurt vergroten. Ideeën van bewoners moet gehoor vinden bij gemeente.

SAMEN BLIJVEN WE KRITISCH & SOCIAAL
De afgelopen 4 jaren hebben we ook in Eindhoven de crisis gevoeld. Toch heeft de PvdA het armoedebeleid op niveau weten te houden, is het aantal voortijdig schoolverlaters verminderd en kunnen kleine ondernemers en ZZP’ers in moeilijk financiële situaties, kwijtschelding krijgen van gemeentelijke belastingen. Een aantal goede en belangrijke voorbeelden die ook de komende 4 jaar vragen om een sterke PvdA in Eindhoven.

Stem 19 maart Ward Overeem, lijst 1, plaats 7

Contact:


Reacties

Populaire posts van deze blog

2012 De start van Bureau Re-Ward

Algemene Ledenvergadering PvdA-Eindhoven 3 december

Lijsttrekkersdebat bij Omroep Brabant