'Samen werken' aan veiligheid en leefbaarheid in Eindhoven begint bij jezelf

Samen werken aan oplossingen
De afgelopen weken geef ik zo nu en dan reacties op de website van het Eindhovens Dagblad. Wat mij de laatste tijd opvalt is de opkomende one-issue politiek van partijen op het gebied van leefbaarheid en veiligheid die garen spinnen bij het consequent tegen elkaar opstoken van de Eindhovense burgers. Veel potentiële kiezers op deze partijen reageren ook op de website van het Eindhovens Dagblad en doen geen enkele moeite om op een constructieve manier samen te zoeken naar werkbare oplossingen. Daarnaast bemerk ik dat de wil om op een prettige manier met anderen samen te leven en samen te werken ontbreekt. Als deze partijen echt wat voor Eindhoven over hebben, waarom proberen zij dan niet om met elkaar te zorgen dat de leefbaarheid en verdraagzaamheid in Eindhoven toeneemt. Wat mij betreft zou je samen oplossingen moeten creëren door middel van een respectvolle dialoog. Wat mij betreft is het hebben van een andere mening dus ook niet erg en houdt het je scherp. Maar het ongefundeerd roepen wat door veel one-issue partijen gebeurt, zorgt voor tegenstellingen. Ik moet er niet aan denken in een maatschappij te leven die niet meer uitgaat van onderling vertrouwen en solidariteit. Als raadslid wil ik actief mee bouwen aan een Eindhoven waar iedereen meetelt, zonder naïef te zijn.
Aanpak Albayrak spreekt mij aan
Met bovenstaande wil ik geenzins problemen die er in wijken zijn bagataliseren. In het verkiezingsprogramma van de PvdA-Eindhoven staat het gaan voor leefbare wijken & buurten voorop. Ook vinden wij dat er prioriteit moet worden gesteld aan de verbetering van de leefbaarheid van de veiligheid in de eigen leefomgeving. Wilt u meer hierover weten lees het artikel Wijkagenten moeten in de wijk zijn.
Op de foto sta ik met staatssecretaris Albayrak. Dat is niet voor niets omdat ik persoonlijk gecharmeerd ben van de uitstraling en aanpak van Nebahat Albayrak. Zij is zeer duidelijk in haar beleid en aanpak. Ze schuwt niet om groepen en problemen in de samenleving van welke achtergrond dan ook bij de naam te noemen. Raddraaiers moeten volgens haar consequent en hard aangepakt worden. Maar je moet ook als gemeente en overheid naar je eigen rol en beleid kijken. Als in het verleden in de publieke ruimte in de wijk onvoldoende nagedacht is over goede voorzieningen voor de wijk dan moet je hier concreet wat aan doen. Als je voorzieningen voor bijvoorbeeld jongeren creëert zorg dan dat zij zelf verantwoordelijk worden voor deze voorziening. Wat mij als laatste aanspreekt in de woorden van Albayrak is dat daar waar de problemen door (minderjarige) jongeren worden veroorzaakt moeten de samenleving niet schromen om de ouders hierop aan te spreken. De eventuele consequenties van het gedrag van hun kinderen zullen ook door de ouders moeten worden gedragen.
De PvdA-Eindhoven verwoord in haar programma een evenwichtige en daadkrachtige aanpak met als uitgangspunt een samenleving waarin iedereen meetelt. Daar heb je dan ook iedereen bij nodig.
Reacties
Een reactie posten