PvdA 65 jaar jong en nog steeds springlevend en nodig.

Beste mensen,

Vandaag is het 65 jaar geleden dat de Partij van de Arbeid is opgericht (zie foto www.pvda.nl). Deze dag mogen we als PvdA zeker niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, zal de landelijke PvdA dit heugelijke feit vieren met speciale gasten en leden. Op 1 mei zal overigens de afdeling in Eindhoven weer een 1 mei-activiteit organiseren. Wellicht dat we die dag ook nog speciaal stil gaan staan bij onze verjaardag.

Als ‘doorbraakpartij’ ontstond de partij uit de SDAP, De Vrijzinnig Democratische Bond, de Christelijk Democratische Unie en een aantal uit andere partijen overgestapte katholieken en protestanten. “Een waarlijk nieuw begin in ons politieke leven”, zo karakteriseerde Willem Banning, één van de medeoprichters, de nieuwe partij.

We hebben in de afgelopen 65 jaar veel bereikt en we gaan de komende jaren nog veel meer bereiken als het aan mij ligt. Er zijn in het verleden belangrijke successen geboekt in de opbouw van de verzorgingsstaat, om bijvoorbeeld de Noodwet-Drees (ouderdomsvoorziening, 1947), in 1957 vervangen door de AOW (minister Suurhoff) te noemen. Er zijn uiteraard veel meer voorbeelden te noemen (Geschiedenis website PvdA). De PvdA heeft in de afgelopen 65 jaar diverse keren regeringsverantwoordelijkheid gehad en genomen. Soms met wisselend succes. Maar de PvdA heeft altijd gestreden voor een sociaal en democratisch beleid. Op dit moment, met de huidige regering en haar beleid actueler dan ooit.

Toekomst begint vandaag
Met de komende Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart in het verschiet is het van belang dat we als PvdA een krachtig signaal afgeven. Het moet eerlijker in Brabant en in Nederland. Ik ga voor een provincie waar we niet weglopen voor problemen die er zijn, maar waar we met respect en fatsoen omgaan met elkaar en gezamenlijk naar de meest werkbare oplossingen zoeken. We moeten in Brabant banen scheppen in plaats van schrappen en inzetten op scholing van werkzoekenden. Daarnaast moet kinderopvang betaalbaar blijven en ben ik zeer voor het concreet beoordelen van mensen op hun gedrag, niet op hun komaf.

Campagne zaterdag 12 februari in Eindhoven van start
U vindt ons komende zaterdag in de wijk de Bennekel. Heeft u vragen wilt u meer informatie of iets weten zoek ons op. Naast onze actieve vrijwilligers treft u naast onze wethouder Mary Fiers ook gemeenteraadsleden en een Tweede Kamerlid aan. Tot zaterdag!

Ward Overeem,
PvdA, lijst 4 plaats 17
Klik hier om mij op Twitter te volgen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

2012 De start van Bureau Re-Ward

Algemene Ledenvergadering PvdA-Eindhoven 3 december

Lijsttrekkersdebat bij Omroep Brabant