Op campagne bij de Woenselse Markt in Eindhoven

Samen met Tweede Kamerlid Attje Kuiken en Kandidaat lid Eerste Kamer Willem Witteveen hebben we afgelopen zaterdag met zo'n 15 andere Eindhovense PvdA'ers campagne gevoerd op de Kruisstraat, vlakbij de Woensele markt. Ondanks het frisse weer, waren de reacties gelukkig overwegend positief. Kenmerkend is dat veel mensen zich oprecht zorgen maken over de afbraak van sociale zekerheden en de toenemende ongelijkheid. Het beleid van de huidige regering draagt bij aan het vergroten van inkomensverschillen.

Mijn stelling is: als inkomensverschillen in een samenleving of economie teveel uit elkaar groeien, vergroot dit de kans op een instabiele samenleving aanzienlijk. Dit is mijns inziens slecht voor het gevoel van solidariteit en veiligheid en draagt niet bij aan een leefbaar klimaat.

'Dit kabinet legt de rekening van de crisis bij gewone mensen, terwijl de rijken erop vooruitgaan. Dit vind ik oprecht beschamend'.

Dit kabinet: 'Eigen verantwoordelijkheid nemen'
De meeste mensen die ik op straat gesproken heb, maken zich vooral zorgen over de bezuinigingen op het onderwijs en de zorg. Als goede derde maken veel mensen in Brabant zich zorgen om de eigen werkgelegenheid.

Zo sprak ik gisteren een vrouw die chronisch ziek is en weet dat ze niet heel oud zal worden. De tijd die ze heeft wil ze zo goed en zelfstandig mogelijk doormaken. Zij is alleenstaand met een gehandicapte zoon en kan niet meer werken. Ze heeft in het recente verleden nog op diverse manieren getracht passend werk te vinden. Helaas is gebleken dat werk voor haar geen realistische optie meer is vanwege de toename van haar klachten. Ze heeft veel problemen om elke maand de eindjes aan elkaar te knopen. Zeker nu sinds januari haar ziektekostenpremie gestegen is, en zij genoodzaakt is om diverse noodzakelijke medicijnen zelf te moeten betalen. Zij houdt precies €75,- over voor haar maandelijkse boodschappen. Deze mevrouw was erg boos op de huidige regering. Deze regering laat haar en haar gehandicapte zoon in de steek. Ze voelt zich gekrenkt omdat deze regering keer op keer een beroep doet op het nemen van eigen verantwoordelijk t.a.v. je eigen situatie. Zij is het daar mee eens maar vindt net als ik dat er een groep mensen is die het niet alleen kunnen. De PvdA is solidair met hen en vind het ongelooflijk dat deze regering grote groepen mensen in de steek laat en wel bijvoorbeeld kiest voor een villasubsidie.

Een beschaafde maatschappij en solidariteit.
Ik vind dat we in een beschaafde maatschappij als de onze er moeten zijn voor mensen die het hard nodig hebben. Hoe kun je nu verwachten dat men de verantwoordelijkheid neemt voor het eigen leven als men chronisch ziek is. Als men een kind heeft dat naar het speciaal onderwijs moet en nu de dupe is van de huidige bezuinigingen. Veel ouders moeten minder gaan werken om hun kinderen naar het speciaal onderwijs te brengen of om hen te ondersteunen bij noodzakelijke zorg. Uiteraard moet er wel zorgvuldig gekeken worden naar minder bureaucratie binnen de zorg en is het goed dat zorgvuldig gekeken gaat worden wie recht heeft op een rugzakje’. Maar rücksichtslos snijden…..gaat te ver. Uiteraard staat de PvdA voor een beleid dat er voor zorgt dat degene die het 'echt' nodig hebben ook kunnen krijgen. Mensen die misbruik maken van onze voorzieningen zullen hard worden aangepakt.

De Provincie Brabant en de Eerste Kamer
Op 2 maart 2011 kunt u stemmen over de toekomst van uw provincie. Maar deze verkiezingen gaan niet alleen over Noord-Brabant, ze gaan óók over de toekomst van Nederland. Krijgt het meest rechtse kabinet ooit een meerderheid in de Eerste Kamer, en daarmee vrij spel om haar plannen uit te voeren? Ik hoop het niet.

Stem daarom op 2 maart PvdA, lijst 4
Plaats 17 Ward Overeem.

Reacties

  1. Goed stuk Ward. Hoewel ik natuurlijk een GroenLinkser blijf, deel ik je zorgen en waardeer ik je werk voor de maatschappij.
    Tot (een) woensdag in de zaal!
    Complimenten voor je blog.

    Ton

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ton,

    Dank voor je reactie. Ik denk dat het programma van de PvdA en Groen Links op veel punten overeenkomt met elkaar. Het loont zeker de moeite om eens ons programma te bekijken en zeker onze duurzaamheidsparagraaf. http://www.pvdabrabant.nl

    P.s. anders stem je toch gewoon een keer op de persoon.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

2012 De start van Bureau Re-Ward

Algemene Ledenvergadering PvdA-Eindhoven 3 december

Lijsttrekkersdebat bij Omroep Brabant